Te koop - Horst - € 375.000 k.k.

Venrayseweg 89

Ben je op zoek naar een geweldige locatie om te wonen, eventueel gecombineerd met werken aan huis?
Dichtbij het centrum en snel bij de autoweg?
Dan is dit pand iets voor jullie. Na verbouwing ben je eigenaar van een zeer royaal en degelijk gebouwd herenhuis van 1.000 m3 gelegen op een kavel van 1.326 m2.
De indeling en de afwerking kun je helemaal naar jullie eigen wensen laten uitvoeren.

De genoemde prijs van € 375.000,-- is de vraagprijs voor het object in de huidige staat.

Langs de invalsweg van Horst, aan de noordzijde, ligt de voormalige Landbouwschool. De eigenaar heeft toestemming van de gemeente Horst gekregen om het voormalige schoolgebouw te slopen zodat hier een modern gezondheidscentrum kan worden gebouwd. Het toekomstige woonhuis wordt dan losgekoppeld van de nieuwbouw.

Zo ontstaat er een zeer royaal en degelijk gebouwd casco om te verbouwen tot een comfortabele hedendaagse woning voor een gezin, eventueel met een ruimte om aan huis te werken. De constructie die stamt uit 1950 is zeer degelijk en in feite hoeft er aan de schil van het pand niet veel meer te gebeuren.

Het gaat hier om een zeer royaal pand van circa 1.000 m3, met een woonoppervlakte van 220 m2.
Er hoort een kavel bij van maar liefst 1.326 m2 . De te realiseren achtertuin ligt heerlijk op de zon en zal zo'n 750 m2 groot zijn. Er blijft genoeg grond over aan de voorkant van de woning en ruimte voor parkeren. Achterburen zijn er niet, want het perceel grenst aan de hockeyvelden van Horst.
De ligging is ideaal: op 2 minuten van de oprit naar de A73 (afslag 10) en op loop- of fietsafstand van het Centrum van Horst met prima voorzieningen. De plek biedt bovendien alle privacy en er is ruimte te over, in en om het pand.

MC-Architecten uit Leunen heeft een ontwerp gemaakt voor een nieuwe indeling van een comfortabel woonhuis en daar ook een begroting op losgelaten.
Degene die dit object wilt kopen moet rekening houden met een investering van circa € 175.000,-- boven op de koopsom van
€ 375.000,-- k.k.
Dit bedrag is nodig om het pand te verbouwen tot een heerlijk, royaal woonhuis en om de tuin en het erf aan te leggen.
MC-architecten uit Leunen is enthousiast over de prima staat van het casco en geeft aan dat de investering om het pand te verbouwen tot woonhuis ook echt de moeite waard is. Zij hebben overigens ook het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van het gezondheidscentrum. Op verzoek van de gemeente wordt daarbij de huidige voorgevel van de Landbouwschool geïntegreerd in het bouwplan. Zo blijft de oorspronkelijke samenhang tussen de toekomstige woning en het gezondheidscentrum zichtbaar, terwijl er sprake is van een totale loskoppeling. Kijk maar eens naar de tekeningen voor een indruk van het ontwerp.

Op de foto's zie je de huidige situatie, maar van de woonkamer, de leefkeuken en de badkamer zie je ook de mogelijkheden na verbouwing.

De nieuwe INDELING kan zijn:
Overdekte entree met dubbele deuren in de representatieve vestibule, openslaande deuren naar de hal met het trappenhuis.
Een trap leidt naar het droge souterrain met royaal stahoogte. Hier zijn 3 grote vertrekken. Aan de linkerkant ligt de zeer ruime eetkeuken met openslaande deuren naar de tuin en het terras.
Rechts in de hal is de deur naar de woonkamer. Vanuit de woonkamer kom je in de multifunctionele ruimte, geschikt om in gebruik te nemen als bijvoorbeeld kantoor, speelkamer, chillruimte of atelier. Verder is hier het toilet en de bijkeuken.
Op de verdieping is een ruime overloop waarop de deuren uitkomen van 4 grote (slaap-)kamers en de badkamer.

BIJZONDERHEDEN

- Pand om naar eigen inzicht te verbouwen tot herenhuis
- Bouwtekening van architect ter beschikking
- Vrijstaand en royaal pand
- Ook geschikt voor de combinatie van wonen en werken
- Zeer degelijk gebouwd
- 220 m2 woonoppervlakte
- Groot en droog souterrain met stahoogte
- Ideaal gelegen
- Dichtbij uitvalswegen
- Op fietsafstand Centrum
- Veel privacy
- Grote kavel grond
- Zonnige ligging


Kenmerken

Algemene kenmerken

Adres:Venrayseweg 89
Horst
Referentie:Venrayseweg 89 Horst
Vraagprijs:€ 375.000/totaal k.k.
Type:Herenhuis
Beschikbaar vanaf:In overleg
Perceeloppervlakte:1.326 m²
Perceelbreedte:22,5 m
Perceeldiepte:55 m
Bebouwde opp.:190 m²
Totale woonoppervlakte:220 m²
Type constructie:Traditioneel
Bouwjaar:1950
Inhoud:1002 m³
Gevelbreedte:13,5 m
Bouwlagen:3
Overige inpandige ruimte:90 m²
Gebouwgebonden buitenruimte:2 m²

Indeling

Kamers:6
Slaapkamers:4
Badkamers:1
WC:2
Woonkamer:46 m², L-kamer
Keuken:28 m², Woonkeuken
Kelder:53 m²
Tuin:750 m²
Tuin breedte:25 m
Tuin diepte:30 m
Tuin oriëntatie:West
Tuin kwaliteit:Aan te leggen
Parking:6

Informatieplicht

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]